• ACAEBH, La Llar, Auxilia i ACCAPS se sumen al projecte ‘Protagonistes’ per tenir cura del benestar emocional de les persones participants.
  • ‘Protagonistes’ és un espai inclusiu entre iguals, de relacions positives, activitats i tallers.

El projecte ‘Protagonistes’ dóna la benvinguda a quatre noves entitats que sumaran esforços per treballar en el benestar emocional de les persones grans o amb discapacitat, les principals beneficiàries de les accions.

ACAEBH, La Llar, Auxilia i ACCAPS són les noves incorporacions al projecte, que afegeixen els seus associats i les seves associades a les activitats organitzades per Protagonistes. Se sumen a Natura i Salut, Amputats Sant Jordi, Cemfis i COCEMFE, per teixir una estructura forta que treballi en crear un espai en què les persones participants puguin sentir-se còmodes i adquirir nous hàbits i relacions, així com potenciar aquells que els motiven.

Les associacions participants també poden compartir recursos entre elles a través del Moodle i oferir l’organització d’activitats que vagin en la línia de ‘Protagonistes’.

Actualment Protagonistes porta a terme sessions de joc social en què, a més de socialitzar i compartir una estona de riures, es treballa la memòria i la psicomotricitat, així com sessions formatives en l’ús de les TIC o rutes a l’aire lliure pels carrers de Barcelona. Totes les activitats són adaptades a les diferents funcionalitats, ja que la finalitat és posar a les persones en el centre per potenciant les capacitats de cadascuna d’elles. Amb això s’aconsegueix un entorn de relacions positives que afavoreixi un bon estat emocional a través de l’escolta activa i les respectives aportacions individuals.