MayoresUDPel II Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal organitzen el proper dimecres 15 de juny de 12 a 13 hores la trobada virtual “Vivir sin aburrimiento: nuevo reto para una sociedad longeva” on s’analitzarà el paper de l’aborriment des de totes les seves vessants, les conseqüències en les que pot derivar i com prevenir-lo.

Aquesta sessió, que compta amb la col·laboració de Natura i Salut, comptarà amb la participació de Josefa Ros, Investigadora Postdoctoral MSCA i Presidenta de la International Society of Boredom Studies, i Alfonso Herrera, doctor en Filosofia i director del Centro de Estudios en Pensamiento Crítico Fractal.

Els dos experts tractaran l’aborriment des d’un punt de vista multidisciplinar, que inclou la psicologia, el psicoanalisi, la filosofia, la sociologia o l’antropologia, però també la psicogerontologia i la geriatria.

Ros ha publicat rencentment el llibre “La enfermedad del aburrimiento”, on ensenya a escoltar la veu de l’aborriment, s’endinsa en la seva naturalesa, explora les raons de la seva existència i busca eines per encaminar els actes d’una persona per tornar a un estat òptim de satisfacció. 

L’objectiu d’aquesta sessió és analitzar com influeix l’aborriment en les nostres vides, sobretot en les persones grans que viuen en centres i/o residències. A més, es debatrà sobre la relació que té amb la melangia i la depressió i els plans de prevenció i intervenció que es poden promoure.

Aquesta trobada virtual és la primera activitat que s’organitza en el marc dels esdeveniments que es celebraran previs al II Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal que es celebrarà l’any 2023.  

Carlos Martínez, director de Mayores UDP, seà l’encarregat de presentar la sessió i Cristina Rodríguez, vocal de la junta directiva de Mayores UDP, farà el paper de moderadora.

Al finalitzar la trobada, s’obrirà el torn de preguntes dels assistents.

Informació:

  • Acte: Webinar ‘Vivir sin aburrimiento: nuevo reto para una Sociedad longeva’
  • Dia: dimecres, 15 de juny de 2022
  • Hora: 12:00 hores.
  • Com accedir-hi: Segueix la sessió en directe a través d’aquest enllaç: https://us02web.zoom.us/j/9672302309

Recorda que també ho podràs seguir en directe des del canal de Youtube de Mayores UDP.