Qui Som

Natura i Salut

NATSAL, associació sense ànim de lucre, es crea a Castelldefels l’any 1993 arran de la “Cimera de Rio” de 1992 que suposà el compromís per part dels més de cent-setanta països aplegats a Brasil d’adoptar mesures adients per tal d’aconseguir un futur més segur, sostenible i igualitari, dins d’un context econòmic ecològicament sostenible.

Aquesta cimera va fer que l’opinió pública comencés a ser conscient dels problemes globals que afecten la salut del planeta i, consegüentment, la salut de totes les persones.

Natura i Salut dedica els seus esforços a impulsar plataformes per tal de promoure una cultura fomentada en la coresponsabilitat cívica, en la igualtat de drets i de gènere, la solidaritat intergeneracional, mediambiental i l’accessibilitat universal per atendre les necessitats que comporta la diversitat funcional entre d’altres.

L’associació vol contribuir a generar entorns socialment i mediambientalment sostenibles i afavorir la prevenció, la promoció i la protecció de la salut des d’una perspectiva d’equitat.

NATSAL I ELS ODS

Natura i Salut impulsa el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, visibilitza el seu compromís i consciencia sobre el paper fonamental de l’Agenda 2030 per aconseguir un món més sostenible i millorar la salut i la qualitat de vida de la societat.

Per això Natsal desenvolupa accions a l’entorn de l’ODS 3, que fa referència a la salut, per poder garantir una vida sana, autònoma i promoure el benestar de la societat a totes les edats i lluita per la plena igualtat de la dona en l’àmbit públic i privat, tal com resumeix l’ODS 5.

A més, Natura i Salut promou l’adopció i implementació de polítiques que promoguin la inclusió, l’accessibilitat, l’ús eficient dels recursos i la mitigació del canvi climàtic d’acord amb l’ODS 11 per poder garantir l’accessibilitat universal.    

Per últim,  l’Associació busca aliances amb l’Administració Pública i l’empresa privada per trobar objectius comuns que ajudin a millorar la qualitat de vida de la societat en consonància amb l’ODS 17.