Toni Serratosa, president de Natura i Salut i vicepresident de Mayores UDP repassa en una entrevista els objectius d’ambdues associacions i quin és el model d’envelliment que persegueixen.

A l’entrevista, Serratosa recorda que Natura i Salut forma part de la Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats d’Espanya, UDP en el seu acrònim, fruit dels acords del XX Congrés Confederal UDP, dut a terme el novembre de 2021.

Natura i Salut coincideixen en abordar un repte important, el que la ONU anomena «el repte de la longevitat». Per això, demanen es desenvolupin accions i mesures per posar més vida als anys, ja que després de la jubilació encara queden molts anys per davant, aproximadament una quarta part del nostre cicle vital.

Un dels principals objectius de Natura i Salut per a 2022 és defensar els drets de les persones grans a través d´un Congrés estatal sobre el “Dret a l´Autonomia Personal, Envelliment, cronicitat i Discapacitat”, el DAP23. Entre d’altres raons, cal tenir en compte que a Espanya en aquests moments hi ha aproximadament uns deu milions de persones grans i/o pensionistes. A més, hi ha al voltant de quatre milions i mig de persones amb discapacitat i, d’aquestes, més d’un milió i mig tenen més de 65 anys.

Per tant, cal treballar col·legiadament per a aquestes persones que solen tenir més necessitats especials, ja que la discapacitat, la cronicitat o l’envelliment tenen com a conseqüència una manca o dificultat en la mobilitat i això afecta a l’accés a un conjunt de serveis.