Les persones amb discapacitat no poden esperar més! Per això Natura i Salut Natura i Salut es suma a la protesta convocada per COCEMFE Barcelona per denunciar els retards en la valoració del grau de discapacitat i la demora en la implantació del nou barem de discapacitat.

La protesta tindrà lloc el dimarts 3 de maig a les 10 h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, coincidint amb el Dia Nacional de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, i hi estem convocades les més de 20 entitats que formem part de COCEMFE a Barcelona, així com de totes aquelles altres associacions i la ciutadania que s’hi vulgui sumar. Aquesta acció es farà alhora a diversos punts del territori espanyol.

Actualment les persones amb discapacitat han de patir llargues llistes d’espera, de més d’un any en molts casos, perquè el govern avaluï el grau de discapacitat que els correspon, tant per a nous casos com per a revisions. Aquests retards s’han vist agreujats per la pandèmia i deixen milers de persones desemparades, sense poder accedir als seus drets.

A més, a això se suma la demora en la implantació del nou barem de discapacitat, el que tenim vigent a Espanya porta desfasat des que el 2001 l’OMS aprovés la classificació internacional del funcionament i la discapacitat (CIF) i des que el 2006 l’ONU aprovés la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Aquestes accions de protesta aniran acompanyades d’una campanya a xarxes socials sota el hashtag #EsperayDesespera.