• El nomenament es va produir el passat 9 de novembre durant el XX Congrés Confederal i Internacional celebrat per la UDP a Madrid.
  • L’objectiu de Serratosa a l’hora d’integrar-se en aquesta entitat és fer propostes i engegar projectes que ajudin a millorar la qualitat de vida de la gent gran.

 Antoni Serratosa, president de l’Associació Natura i Salut, ha estat nomenat nou vicepresident de Mayores UDP, una confederació que vetlla pels drets i el benestar de la gent gran. El nomenament ha tingut lloc en el XX Congrés Confederal que la UDP va celebrar els passat 9 i 10 de novembre a Madrid.

Serratosa ha sigut ratificat després que delegats i delegades de les associacions de gent gran, pensionistes i jubilats pertanyents a UPD triessin a Inmaculada Ruiz com a nova presidenta. La resta de membres de la nova junta directiva Estatal d’UDP són: Marta Clemente com a secretària d’Organització; José Vicente Rodrigo com a tresorer i com a vocals Cristina Rodriguez, Jose Ramón Landaluce, Mariqueta Vázquez, Petri García, José Molina i Paco Gómez.

Antoni Serratosa s’incorpora a la junta directiva de Mayores UDP per treballar per millorar les condicions de la gent gran, un col·lectiu sovint oblidat i que requereix d’una gran atenció per millorar la seva qualitat de vida. Per això va demanar, juntament amb la nova presidenta, que les associacions adherides es comprometin de manera ferma a treballar per aconseguir els objectius marcats per l’organització. Amb aquest nou càrrec, el president de Natura i Salut vol presentar propostes per millorar les condicions, el benestar i la qualitat de vida del col·lectiu, això com engegar diversos projectes que permetin materialitzar aquestes idees. Serratosa prioritza la promoció i defensa dels drets de la gent gran per aconseguir la seva plena integració social, així com el foment de la seva participació el tots els àmbits.

L’acte d’inauguració del XX Congrés d’UDP va comptar amb la participació de Magdalena Valerio, presidenta de la Comissió del Pacte de Toledo i ex ministra socialista de Treball, Migracions y Seguretat Social, qui va destacar que “l’objectiu del Pacte de Toledo és marcar les directrius per a que el sistema de pensions sigui sostenible, jurídica, econòmica i socialment”.

Durant les jornades es van abordar els importants reptes als que s’enfronten les associacions de gent gran, l’impacte de la Covid-19 en aquest col·lectiu i les peticions i reivindicacions que volen traslladar a les Administracions Públiques. En paral·lel es van celebrar diversos debats relacionats amb el present i futur dels centres de gent gran, el futur d’UDP i la no discriminació de la gent gran i el col·lectiu sènior LGTBI, la inclusió o la igualtat, entre d’altres. Tanmateix, es va aprovar el Pla d’Igualtat i el Codi de Conducta de la confederació.

Mayores UDP Unión Democrática de Pensionistas y Jubilados de España va ser creada l’any 1977 i és l’organització confederal de gent gran més veterana de la democràcia. L’entitat promou el moviment associatiu entre la tercera edat desenvolupant accions encaminades a millorar el seu benestar i qualitat de vida i defensant i reivindicant els seus drets davant les institucions per a col·laborar en la creació de polítiques beneficioses pel col·lectiu. Per això aposta per divulgar el valor social que té la gent gran com a patrimoni humà, imprescindible per garantir l’evolució generacional.